Φακοί Επαφής & Ψηφιακές Οθόνες: Εργασία & Gaming

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι ψηφιακές οθόνες μπορεί να είναι σκληρές για τα μάτια σας, για πολλούς λόγους. Η χρήση μιας ψηφιακής συσκευής μειώνει τον ρυθμό βλεφαρισμού σας χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ερεθισμό ή ερυθρότητα των ματιών. Η καταπόνηση και η κούραση των ματιών, καθώς και η θολή και μεταβαλλόμενη όραση μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα χρήσης μιας ψηφιακής οθόνης για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Εάν εμφανίζετε αυτά τα συμπτώματα τακτικά, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας για συμβουλές.
Πολλοί από εμάς περνάμε αρκετές ώρες χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή άλλη ψηφιακή συσκευή καθημερινά, και όλοι ξέρουμε ότι αυτό μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τα μάτια μας. Η επιλογή των σωστών φακών επαφής θα σας βοηθήσει να νιώθετε άνεση στα μάτια σας όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή.

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΣΗ

Εάν φοράτε φακούς επαφής, μπορεί να παρατηρείτε τις επιδράσεις μιας ψηφιακής οθόνης στα μάτια σας ακόμη περισσότερο. Για να διατηρήσετε την άνεση των ματιών σας μπροστά στην οθόνη, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας συχνά.

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά, όταν χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές, ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας πέντε φορές λιγότερο από το κανονικό. Ανοιγοκλείνοντας τα μάτια σας συχνά και πλήρως θα μπορέσετε να διατηρήσετε την υγρασία των φακών επαφής σας.

Κάνετε διαλείμματα.

Κάνετε τακτικά διαλείμματα κοιτώντας εκτός της οθόνης σας. Προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά και να επαναπροσαρμόζετε την όρασή σας κοιτώντας μακριά, αντικείμενα σε διάφορες αποστάσεις από τη συσκευή σας.

Μείνετε ενυδατωμένοι.

Για να αποφύγετε τα συμπτώματα ξηρότητας, πίνετε πολύ νερό, για να μένετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένοι.

Επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Εάν τα συμπτώματα ξηρότητας επιμένουν ή εάν νιώθετε επίμονη καταπόνηση των ματιών, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας.

Αφήστε το σχόλιό σας