Φακοί Επαφής & Ξηρά Μάτια

Νιώθετε συχνά τα μάτια σας ξηρά μετά από πολλές ώρες δουλειάς, πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες ή σε ξηρά ή με σκόνη μέρη; Φυσικά και μπορείτε και εσείς να να φοράτε φακούς επαφής, απλά χρειάζεστε τους σωστούς φακούς που θα είναι ιδιαίτερα ενυδατικοί και σχεδιασμένοι για να χαρίζουν στα μάτια σας μεγαλύτερη άνεση, ακόμη και σε απαιτητικά περιβάλλοντα.
Γνωρίζετε όμως, πως για αυτήν την ξηρότητα, μπορεί να μην ευθύνεται το περιβάλλον στο οποίο ζείτε και εργάζεστε, αλλά να φταίει η ξηρότητα του ματιού σας; Πρόκειται για το Σύνδρομο Ξηροφθαλμίας.

Σύνδρομο Ξηρού Οφθαλμού: Τι είναι και πώς επηρεάζει την όραση;
Το σύνδρομο ξηρού οφθαλμού είναι μια διαρκής πάθηση που εμφανίζεται όταν τα μάτια σας δεν παράγουν αρκετά δάκρυα ή τα δάκρυά σας εξατμίζονται πολύ γρήγορα.

Συμπτώματα
Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί να προκαλέσει θόλωση της όρασής σας και να κάνει τα μάτια σας ξηρά, πρησμένα, κόκκινα ή να δακρύζουν. Μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση σαν τσίμπημα ή κάψιμο ή σαν κάτι να έχει μπει στα μάτια σας.

Αιτίες
Το σύνδρομο ξηρού οφθαλμού μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Μπορεί να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια ορισμένων φαρμάκων ή σύμπτωμα χρόνιας νόσου. Είναι ιδιαίτερα σύνηθες στα ηλικιωμένα άτομα.
Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με καλή υγιεινή των ματιών και λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες. Τα συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν με προσαρμογή του περιβάλλοντός σας, όπως με τη χρήση υγραντήρα όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή. Εάν παίρνετε κάποιο φάρμακο, μιλήστε με τον γενικό ιατρό σας για να μάθετε εάν το σύνδρομο ξηροφθαλμίας θα μπορούσε να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια και εάν υπάρχει εναλλακτικό φάρμακο. Εάν είναι σοβαρό, ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας άλλες πιθανές επιλογές διαχείρισης.


ΠΗΓΗ

Αφήστε το σχόλιό σας