Ταξιδεύουμε… με Φακούς Επαφής

Συμβουλές για να ταξιδεύετε με φακούς επαφής

Οι φακοί επαφής είναι θαυμάσιοι για ταξίδια. Αυτές οι ταξιδιωτικές συμβουλές θα διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή του ταξιδιού σας.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Ο ξηρός αέρας στην καμπίνα ενός αεροσκάφους μπορεί να αφυδατώσει τα μάτια σας και να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άνετα από το συνηθισμένο με τους φακούς επαφής σας. Οι φακοί επαφής που θα επιλέξετε θα πρέπει λοιπόν να είναι σχεδιασμένοι ώστε να διατηρούν την υγρασία τους, για να νιώθετε τα μάτια σας άνετα, φρέσκα και ενυδατωμένα, ακόμη και σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον.

Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας και προετοιμάζετε τις αποσκευές σας, ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε το ταξίδι με φακούς επαφής μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία κι εξασφαλίστε ένα όσο το δυνατόν πιο άνετο ταξίδι!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Έχετε πάντα μαζί σας τα γυαλιά σας, σε περίπτωση που τα χρειαστείτε.
 2. Ελαφρύνετε τις αποσκευές σας με διάλυμα φακών επαφής σε ταξιδιωτικό μέγεθος και σταγόνες ενυδάτωσης, μήπως χρειαστούν.
 3. Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, προσπαθήστε να έχετε τα γυαλιά, τους εφεδρικούς φακούς επαφής, τη θήκη και το διάλυμα σε ταξιδιωτικό μέγεθος, καθώς και τις σταγόνες ενυδάτωσης μέσα στη χειραποσκευή σας. Εάν οι αποσκευές σας χαθούν, δεν θα θέλατε να μείνετε χωρίς τους φακούς επαφής σας ή χωρίς έναν τρόπο να τους αφαιρέσετε στο τέλος της μέρας.
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το διάλυμά σας σε σφραγιζόμενο σακουλάκι, σε περίπτωση διαρροής.
 5. Σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, μπορεί να σας φανεί πιο άνετο να φοράτε τα γυαλιά σας καθώς η ατμόσφαιρα στην καμπίνα είναι συχνά πολύ ξηρή και αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να κοιμηθείτε.
 6. Έχετε μαζί σας ένα φιαλίδιο ή μονοδόσεις σταγόνων ενυδάτωσης για να ανακουφίσετε τα μάτια σας από την ξηρότητα και πίνετε άφθονο νερό για να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένοι.
 7. Ακολουθείτε τη συνηθισμένη σας ρουτίνα. Είναι σημαντικό να τηρείτε το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης των φακών επαφής σας, ακόμη κι αν είστε σε νέα ζώνη ώρας.
 8. Να είστε προετοιμασμένοι: Εάν προτιμάτε τους φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης, πάρτε μαζί σας ένα ή δύο επιπλέον ζευγάρια, σε περίπτωση που χαθεί ή υποστεί ζημιά το ζευγάρι που φοράτε.
 9. Δοκιμάστε τους φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας διάλυμα και θήκη φακών. Ακόμη και αν φοράτε συνήθως φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης, ζητήστε από τον εφαρμοστή σας να δοκιμάσετε φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης, οι οποίοι διατίθενται πλέον για τις περισσότερες συνταγές διόρθωσης της όρασης.
 10. Εάν φοράτε φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε ένα νέο ζευγάρι φακών όταν φτάσετε στον προορισμό σας.
 11. Μην ξεχνάτε να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής σας εάν αποφασίσετε να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής.
 12. Να θυμάστε να αποφεύγετε την επαφή των φακών επαφής σας με νερό βρύσης και να αφαιρείτε τους φακούς όταν κάνετε ντους, κολυμπάτε ή κάνετε θαλάσσια σπορ.
 13. Εάν ταξιδεύετε προς μια ηλιόλουστη περιοχή ή για σκι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των ματιών σας από τον ήλιο.
 14. Να θυμάστε να είστε προσεκτικοί με το νερό όταν φοράτε φακούς.


ΠΗΓΗ

Αφήστε το σχόλιό σας