Φακοί Επαφής Στο Νερό

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ 

Παρόλο που οι φακοί επαφής είναι ιδανικοί για έναν δραστήριο τρόπο ζωής, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την κολύμβηση με τους φακούς επαφής, καθώς δεν συνιστάται η έκθεσή τους σε νερό. Αυτό ισχύει για τα θαλάσσια σπορ και την κολύμβηση, αλλά και για την καθημερινή επαφή με νερό, όπως στο ντους, στο λουτρό και στο τζακούζι.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Η έκθεση των φακών επαφής σε νερό αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο περιβάλλον. Το νερό περιέχει μικροοργανισμούς που κανονικά δεν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, ωστόσο, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προσκολληθούν στους φακούς επαφής σας και να παραμείνουν στην επιφάνειά τους, οδηγώντας δυνητικά σε σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση του κερατοειδούς. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν φλεγμονή, ερυθρότητα, πόνο, φωτοευαισθησία και δακρύρροια, ενώ, εάν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απώλεια όρασης.

Η διατήρηση της υγείας των ματιών σας με τους φακούς επαφής όταν τους χρησιμοποιείτε σε νερό είναι εύκολη. Απλά ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:
  • Αφαιρέστε τους φακούς επαφής πριν αρχίσετε να ασχολείστε με οποιαδήποτε δραστηριότητα με νερό.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει και στεγνώσει σωστά τα χέρια σας πριν πιάσετε τους φακούς σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό βρύσης για να ξεπλύνετε τους φακούς επαφής ή τη θήκη των φακών επαφής σας. Χρησιμοποιείτε πάντα το διάλυμα απολύμανσης που συνιστά ο επαγγελματίας υγείας των ματιών που σας παρακολουθεί.
  • Να θυμάστε να αλλάζετε τη θήκη σας τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το απολυμαντικό διάλυμά σας.
    Εάν φοράτε φακούς συχνής αντικατάστασης, βεβαιωθείτε ότι τους καθαρίζετε σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και φυλάσσετε πάντα τους φακούς σας σε φρέσκο διάλυμα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΝΕΡΟ

Να θυμάστε πάντα να αφαιρείτε τους φακούς επαφής πριν αρχίσετε να ασχολείστε με οποιαδήποτε δραστηριότητα με νερό. Εάν μπει κατά λάθος νερό στα μάτια σας ενώ φοράτε φακούς επαφής, απλά ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Αφαιρέστε τους φακούς σας το συντομότερο δυνατό για να μειώσετε τον κίνδυνο ερεθισμού και μόλυνσης.
Αντικαταστήστε τους φακούς επαφής σας με ένα νέο ζευγάρι.
Εάν ασχολείστε τακτικά με θαλάσσια σπορ, μιλήστε με τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας.


ΠΗΓΗ

Αφήστε το σχόλιό σας